Categories
Gânduri

Despre femeia ta

Disclaimer si in acelasi timp spoiler: Primul si ultimul meu text siropos, penibil si tintit miseleste spre publicul comercial feminin de tip corporatista-oparita sau gospodina-plictisita ar zic eu unii – o magistrala oda adusa femeii atemporale si in acelasi timp critica adusa barbatului modern, cu un penel obraznic, taios, dar surprinzator de motivant.

Viata nu e despre ceea ce meriti. E despre ce ai reusit sa oferi.
Ofera mult si fara rezerve, daruieste din inima, intuieste ce vrea si nu te căca pe tine, va veni si momentul cand vei primi inapoi. Nu-i despre ce vrei, despre ce crezi tu ca meriti, e despre ceea ce ai facut tu sa primesti.
Ofera respect, sprijin, tandrete, atentie, fii acolo cand are nevoie, bucura-te alaturi de ea, fii omul cu care ii place sa râdă si da-i motive sa fie mandra de tine.

Fii omul despre care atunci cand vorbeste, are intotdeauna cuvinte frumoase si un saras pe chip, fii cel care este pus mereu intr-o lumina frumoasa nu pentru ca esti omul ei ci pentru ca ai fost un bărbat, nu ai  fost o cârpă, ti-ai sustinut punctul de vedere atunci cand ai avut dreptate dar ai fost suficient de destept sa recunosti cand ai gresit, ai fost mereu de partea ei, ai stiut intotdeauna ce vrei, ce esti si ce vrei sa devii, nu ai fost căcăcios, plângagios, mămos și căpos, nu te-ai comportat ca un sclemberist sclifosit, un snob efeminat, un semidoct arogant, un ticalos egocentric, un egoist fara pereche, un grobiat imputit, si nu ai fost niciodata badaran nu ea.

Nu fi magar. Nu fi oaie. Nu fi porc. Nu fi bou. Nu fi vita incaltata. Fii tu insuti. Nu fi un prefacut. Nu vei putea sa faci asta pentru mult timp.

Nu ii povesti despre cat de mult iti doresti sa faceti dragoste. Asta fac fatalaii. Fute-o. Simte-i miscarile, bataile rapide ale inimii, atinge-o acolo unde nu a atins-o nimeni pana acum, si in felul in care nu credea ca e posibil, pana uitati de voi, pana intelege ca existati doar voi si acea clipa, nimic altceva. Fute-o cum merita, fa-o sa vada ca te innebuneste, fa-o cu lumina aprinsa, acopera-i toate partile de care e nesigura cu saruturi pasionale.

Nu te astepta sa iti spuna ce si-ar dori, ofera-i – prostovane – ce merita si nu te mira cand o sa iti spuna ce ar fi vrut de la tine cu bagajele in mana o figura straina in prajul usii. E prea tarziu.

Fa toate astea si vei avea o femeie fericită. Și tu impreuna cu ea.

By Lucian Sabo

Intotdeauna am privit un pic chiorâş oamenii care mi-au marturisit că nu au avut niciodată o pasiune...
într-adevar nu te naşti pasionat, pasiunile sau hobby-urile apar cu timpul.

La mine pasiunea pentru programare s-a născut odată cu faptul ca am luat cea mai mica nota la teza de informatică prin clasa a 9-a :)

Nevoia te învaţă ca un lucru pănă atunci nesuferit sa devină oarecum plăcut, mai ales dacă are legatura cu meseria ta şi ai suficienta răbdare să cunoşti fenomenul.

Pasiunea pentru cântat am avut-o de când mă ştiu. Am învăţat singur să cânt la chitară; am încercat să cânt şi la alte instrumente, cu mai mult sau mai puţin succes. Nu sunt nevoit sa cant, nu sunt nici de departe un virtuoz, dar imi place, mă relaxează.

Conchizând, ideea pe care vreau totuşi să o subliniez este că pasiunea poate exista fără a face din asta o meserie sau a progresa, dar reciproc, meseriaş nepasionat sau progres fără pasiune nu prea poate exista...

şi singurii care au şanse să progreseze în viaţă sunt doar oamenii pasionaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *